Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Pare powodów czemu warto zagrać w World of Tanks
World of Tanks, czyli gra studia Wargaming .
Gra w krótkim czasie stała się popularna oraz osiągnęła 100 milionów zarejestrowanym graczy.
Ale od początku, w grze kierujemy czołgami (jak sama nazwa wskazuje) do 10 poziomu.
Poziomy są określane jako Tier a każdy z Tierów ma swoją szczególną cechę.
Na przykład: francuskie ,,medy” są bardzo szybkie, mają dobrą penetracje oraz posiadają magazynek co dla mnie jest na plus w zamian nie mają pancerza i można je przebić wszystkim natomiast, szybkość pozwala im przy odpowiednim użytkowaniu siać spustoszenie i unikać strzałów wroga.
Francuskie ,,medy” są często stosowane w turniejach prosów wraz z innymi szybkimi czołgami oraz paroma ciężkimi jak Maus.
Jeden mecz może trwać maksymalnie 15 minut ale przeważnie kończy się w 5 ewentualnie 7 minut zależy na jakich przeciwników trafisz.
Dobrze, powiesz pewnie, przyjacielu ale dlaczego ja mam grać w World of Tanks?
Już ci tłumacze.
O ile czołgi premium to lekkie naginanie zasad free to play(raczej pay2win :P)to jeśli ograsz gre troche dłużej dowiesz się że każdy czołg ma słabe punkty w które można strzelać. Dodajmy do tego fakt iż złoto(waluta gry, odpowiednik riot pointsow, służy do zakupów czołgów premium, amunici premium i konta premium)
Jest dostępna w wielu turnejach oraz od niedawna w meczach rankingowych która beta już wystartowała i każdy może w nią zagrać.
Zaczyna się łatwo, nowy system szkoleniowy bardzo pomaga, jednak zapomina dobrać nam nacje czołgów, przez co może się okazać że ,,pójdziesz” w czołgi którymi nie będziesz potrafił grać albo po prostu nie przypadną ci do gustu.
Ja tak miałem i szybko zraziłem się do gry na szczęście mój kolega, weteran wota po tym jak powiedziałem mu co preferuje polecił mi właśnie francuskie medy. Mając konto premium zdobędziemy szybciej doświadczenie i przeskoczymy na kolejny czołg oraz więcej zarobimy.
No i najbardziej kontrowersyjna rzeczy czyli gold ammo jedni twierdza ze trzeba to usunąć inni(ja)nie, można ją kupić za kredyty, dlaczego jest dobra? Ponieważ idąc w kompletnie zepsuty czołg (jak tiger p) nie jesteś wstanie grać samymi podstawowymi pociskami przynajmniej na swoich tierach. Dlaczego jest zła? Ponieważ czasami ktoś ładuje golda bezsensu i wali w każdego, nie jest to pay2win ponieważ jedyne co się zwiększa to penetracja, nie obrażenia :)
Brak pay2win,częste turnieje, możliwość grania o każdej porze to główne plusy tej gry :)