Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
W tym artykule przedstawię grę Counter Strike: Global Offensive. Zapraszam do czytania.
CS:GO jest grą, w której dołączamy do drużyny terrorystów lub antyterrorystów. Terroryści mogą wygrać mecz poprzez zabicie wszystkich przeciwników lub po podłożeniu i zdetonowaniu bomby. Antyterroryści wygrywają natomiast po zabiciu wszystkich wrogów lub po rozbrojeniu podłożonej bomby. Zazwyczaj mecz kończy się po zastrzeleniu wszystkich przeciwników, ale zdażają się przypadki, gdzie mecz kończy się także po zdetonowaniu lub rozbrojeniu bomby, choć jest to rzadkie. Jeden mecz trwa maksymalnie kilka minut. Po jednym meczu następuje kolejny, aż do momentu, gdy jedna z drużyn uzyska odpowiednią do trybu liczbę zwyciężonych meczy. Każda drużyna ma charakterystyczne dla siebie bronie. Antyterroryści w dodatku otrzymują je z tłumikiem, a terroryści nie.
W grze mamy kilka trybów. Najpopularniejszym trybem jest tryb turniejowy. Są to gry pięć na pięć, a gra polega na tym samym co przedstawione wcześniej zasady. Podczas takich rozgrywek możemy zdobywać rangi, a im wyższą ma się rangę, tym trudniejsza jest gra. W trybie turniejowym mogą być mecze krótkie (do dziewięciu wygranych jednej drużyny) lub długie (do piętnastu wygranych jednej drużyny). Drugim najpopularniejszym trybem jest tryb uproszczony. W tym trybie gra dziesięć osób na dziesięć osób, a zasady są takie same jak wcześniej przedstawione.
Gra CS:GO jest bardzo dobrze znana z tego, że używa się w niej skinów. Do każdej broni możemy uzyskać skina. Mogą one kosztować od kilkunastu groszy do nawet kilku tysięcy dolarów.
Rozgrywki możemy prowadzić na kilkunastu różnych mapach. Każda mapa różni się wyglądem, ułożeniem miejsc oraz wyglądem postaci. Każda mapa posiada swoje zalety, wady i miejscówki, w których jest się dobrze ustawić.
Gra jest idealna dla osób, które lubią pierwszoosobowe strzelanki oraz strategię, która jest także bardzo ważna w rozgrywce. Jednym z najważniejszych elementów jest także współpraca. Mam nadzieję, że zachęciłem kogoś do spróbowania rozgrywki, ponieważ jest to tego warte. Pamiętajcie, aby nie zrażać się porażkami, bo każdy początkujący musiał się kiedyś z tym zmagać.