Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Na roblox można znaleźć dużo mniejszych i większych gier. Każdy może znaleźć swoją ulubioną lub grać w dużo różnych.
Ciekawe jest to jak długo można w to grać bez nudzenia się! Gra zawiera mikropłatności ale jest za darmo i nie jest najlepiej gdy nie posiadasz robux'ów.
W Roblox są rózne typy gier najczęściej spotykane to na przykładowo:
Symulatory- polegają na klikaniu i ulepszaniu/wymienianiu wyposarzniu często spotykane w nich jest okrąg "sell" gdzie się sprzedaje wyklikane punty i okrąg "schop" gdzie się kupuje ulepszenia. Też często są towarzysze którzy dają dodatkowe efekty na przykład bonusowe punkty.
Gry nic- to nie gry a bardziej puste pola. Przewarznie nie mają prawie wogule wejść i są nudne i często wrzucane przypadkowo.
Obby- w Obbry skacze się lub wspina, po prostu tor przeszkód.
Jest więcej katygori ale to są jedne z bardzo różnych gier.
Skiny (postać) robi się samemu z przygotowanych koszulek, akcesorii, spodni i tak dalej. Da się też zmienić animacje chodzenia, skakania, wspinania, pływania.
Jest możliwość zakupienia za specjalną walutę (robuxy) inne ubrania i animacje.
Czasami są dostępne kody na darmowe przedmioty lub ubrania ale żadko i tylko na chwile (później wygasają)
Na ROBLOX STUDIO można robić własne gry, Niestety dla początkujących graczy jest to zazwyczaj nie załatwe zadanie.
Tworzenie ubrań:
żeby stworzyć trzeba wejść w tworzenie wybrać jakąś część ubrania trzeba wrzucić jako plik i jest ,ale trzeba zapłacić robux'ami.
Robuxy (wirtualna waluta)
Można ją zdobyć głównie po przez zwykłe kupienie jej za prawdziwe pieniądze ale da się inaczej.
Sposoby to:
-kupienie robux'ów w sklepie.
-korzstanie z takiej strony jak gamehag z opcją wymiany kamieni dusz na robuxy.
-jerzeli zrobiłosię ubranie i ktoś je kupi to 70% robux-ów z ceny ubrania jakie kupił idzie to tego kto zrobił ubranie.
Robuxy dają możliwość kupowania ulepszeń specjalnych typu zapłać by wygrać ale też do kupienia ubrania z pośrud bardzo licznych ofert.
Do wyglądu bloków i ogólnie grafiki da się przyczepić bo ma speyficzny typ. Bardzo dużym plusem tej gry jest charakterystyczny odgłos śmierci "uhhhhhh" i to że prawie każdy znajdzie coś dla siebie spośród setek gier. (ja najbardziej lubię jailbreak)
W tej grze można zaprosić lub nie znajomych/przyjaciół których zaznacza i parema kliknięciami można dołączyć do gry z nimi.
Podsumowanie: roblox to gra która nie każdemu może pasować z powodu elementów zapłać by wygrać i samej grafiki i poprostu jej stylu. Da się w nią wciągnąć. Ja bardzo lubię tą gre i polecam poniewarz jest dużo gier do wyboru. Dziękuje za czytanie mojego czegoś.