Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Roblox to gra z którą się wychowaliśmy, i dorastaliśmy, lecz wiele ludzi myśli że: "Jestem za stary na takie gry", "To już mnie nie kręci" albo... "W tą grę grają tylko kidy". Zaraz wam udowodnie że to już nie jest gra dla dzieci, tylko powszechny sposób na zarabianie pieniędzy.
1. Wielu YT'berów zyskało wielu subskrybentów po tym jak zaczeli grać w tryby Roblox. Przykładami takich YT'berów są: Flamingo, DanTDM (The Diamond Minecart), Tofuu, Denis, Poke itp.
2. Można zarabiać $ wymieniając Robuxy. Ta funkcja jest odblokowana po tym jak ktoś osiągnie sumę 10M R$ ( Proszę poprawcie mnie jeżeli się nie mylę) Wiem... wy myślicie że taka suma jest nie do osiągnięcia; lecz jest sposób na zarabianie takich sum za pomocą tworzenie własnych trybów; zyskanie Robux dzięki Gamepassom oraz handlowaniem na Robloxie akcesoriami.
3. Roblox pobudza zainteresowania jak np. Militaria, Fantasy, Gry Strategiczne itp. Rodzice nie są w stanie tego zobaczyć ponieważ Roblox dla nich to "następna gra komputerowa". Lecz Roblox może pomóc ludziom nieśmiałym, z którymi jest ciężko się dogadać.
CIEKAWOSTKA: Osoba która stworzyła powszechnie znany tryb: "Jailbreak" zapłacił za studia za pomocą wymiany Robux na $.