Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Oka jest prezesem szkolnego klubu okultystycznego.
Z niewiadomych przyczyn Oka jest nie obecna w szkole przez pierwsze trzy tygodnie gry.
Kiedy tylko wraca do szkoły szybko zakochuje się w Senpaiu.
Ponieważ Senpai tak szybko wpadł jej w oko wierzy ,że jest w nim coś nadprzyrodzonego.
Oka jest wstydliwą uczennicą uważaną przez większość szkoły za "przerażającą" lecz tak naprawdę jest słodką dziewczyną
wierzącą w czarną magię itp.
Wygląd zewnętrzny postaci:
- Ciemno fioletowe oczy,
- Ciemno Granatowe włosy (do ramion),
- Przyciemniona twarz,
- Obroża/Joker (wszyscy członkowie klubu okultystycznego je noszą różnica jest taka ,że jej jest niebiesko-szara z pająkiem),
- Nosi granatowe rękawiczki bez palców ze wzorem pajęczyn oraz takie same zakolanówki,
- Rozmiar jej biustu to 1,0,
- Nosi ona zwyczajny żeński mundurek (gracz może zmienić jej struj),
- Na lewej ręce nosi czerwoną opaskę oznaczającą że jest przewodniczącą klubu,
Ciekawostki!:
- Gdy gracz chce jej zrobić zdjęcie zakrywa ona rękoma swoją twarz,
- Na oficjalnej stronie gry "Yandere Simulator" Oka ma osobowość "dziwna i mroczna" lecz w terażniejszej grze ma osobowość "tchórz"
- Ruto obserwuj siostry Basu ponieważ chce zdobyć dowody na to ,że są one stworzeniami nie z tego świata,
- Oka jest czwartą rywalką Yandere-chan,
- Oryginalny model Oki Ruto zaprojektował Druelbozo,
- Jej wiek to 18 lat,
- Jest ona nie zdolna do samoobrony,
- Chodzi do klasy 2-2,
- Oka została dodana w aktualizacji z 15 listopada 2015 roku,
- Kiedy Oka Ruto jest świadkiem morderstwa prosi aby Ayano ją oszczędziła powtarzając ,że nikomu o niczym nie powie po czym wybiega za szkoły,
- O 7:00 Oka przychodzi do szkoły aby zmienić buty po czym udaje się na dach aby obserwować siostry Basu żeby mieć dowody na to ,że są istotami nie z tego świata.
Cytaty:
Starsze wersje:
Przywitanie oki w klubie okultystycznym:
"... Umm... Cześć..."
Gdy Yandere chce dołączyć do klubu okultystycznego:
"T-ty... Chcesz do nas dołączyć?..."
Gdy Yandere pyta o opuszczenie klubu:
"T-ty nie... zamierzasz nas opuścić... prawda?..."
Inne:
Alternatywny tekst Oki w "Yandere Simulator Rival Introduction Video”:
"Jesteś w samą porę. Mamy zamiar przywołać demona... chciałbyś do nas dołączyć...? Nie mogę przestać myśleć o tym chłopaku... myślę ,że rzucił na mnie urok...",
Oko w "Yandere Simulator Male Rival Introduction Video":
"...Czy ty...Naprawdę jesteś zainteresowana...Patrzeniem na nasz rytuał...?... ...Jak wzbudziłaś we mnie te uczucia...? ...Czy ty...Rzuciłaś na mnie...jakąś klątwę...?",