Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Kolejna część poradnika, który mam nadzieję niektórym się przydaje. Następnym bohaterem na jakim się skupię jest Kha'Zix Łowca Pustki. Skąd się on wziął w świecie League of Legends?
Przekroczył on granicę świata jako wygłodniała bestia. Przez większość czasu szukał równego sobie przeciwnika, którego zabijał i pożerał. Dzięki temu mógł ewoluować i zwiększać swoją moc. Nadszedł ten dzień, gdy zaatakował go Rengar. Walka trwała cały dzień, lecz żaden nie mógł zabic drugiego. Od tej pory Kha'Zix żyję żądzą zabicia Rengara i pożarcia go.
Jak zawsze zacznę od przydatnej techniki walki. Kha'Zix jako assasyn jest "papierkową" postacią, lecz z bardzo dużym dmg. Szybki gank na początkowych lvlach i zebranie 2 killi pozwala na kierowaniu gry do 30 minuty. Należy pamiętać, aby atakować nim z ukrycia (co zwiększa nasze dmg) i używać autoatacku między umiejętnościami, dzięki czemu używamy 100% jego siły.
Co warto na nim ewoluować? Zawsze używałem q-e-w. Jednak niedługo nadchodzi rework kha'zixa i jego ult będzie bardzo ciekawą umiejętnością, o którą warto się pokusić. Należy pamiętać, aby używać ulta przed walką, ponieważ jak mówiłem pasywke nadaje większe obrażenia podczas ataku z ukrycia.
BUILD
1. 2. 3. 4. 5. 6.
Warto użyć sytuacyjnie hydre, tasak i steraka.
Umiejętności
Ukryte zagrożenie- jeśli Kha'Zix będzie niewidoczny dla przeciwnika zadaje ddatkowe obrażenia i spowalnia.
Zakosztuj ich strachu - atak z pazurów, które zadają maksymalnie 170 pkt. + 120% obrażeń od ataku. Jeśli przeciwnik jest odizolowany obrażenia zostają zwiększone do 221 pkt +156% obrażeń od ataku.
Ewolucja zwiększa zasięg pazurów i podstawowych ataków.
Kolec pustki - Wystrzeliwuje jeden stożek kolców. Po ewolucji używa 3 stożków kolców. Zadają one maksymalnie 200 pkt. obrażeń +20 % potworom. Spowalnia o 20% na 2 sekundy. Uzdrawia kha'zixa o 160 pkt + 50% mocy umiejętności, jeśli przeciwnik jest blisko. Ewolucja spowalnia o 50%.
Skok - Kha skacze na wybrany obszar zadając 205 + 20% obrażen od ataku. Ewolucja powoduję większy zasięg skoku i po zdobyciu kila lub asyście cd skoku restartuje się.
Atak pustki - Pozwala bohaterowi na ulepszenie innych umiejętności. Użycie ulta pozwala Kha'Zixowi zniknąć na 1 sekunde i zwiększa prędkość ruchu o 40 %(można użyc 2 raz). Ewolucja pozwala zniknąć 3 razy i niewidzialność trwa 2 sekundy.
Kha'Zix kontruje ; Twitch, Ivern, Olaf, Master Yi, Evelynn, Fizz, Dr. Mundo, Maokai, Jax i i wiele inncyh bohaterów.
.