Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Oto mój poradnik dla wszystkich początkujących graczy Lola.
Dowiecie się nieco o stylu gry , itemach a także o specjalizacjach na tego bohatera.
Miłego czytania :D.
Zacznijmy od tego , że fizz do głównie postać na mid (środkową aleję) , ale wiele osób wybiera go na top (górną aleję) a nieco bardziej doświadczeni gracze wybierają fizza na dżunglę.
Pamiętajcie , że fizz może zadać ogromne obrażenia. W początkowej fazie gry jego najsilniejszym atutem są obrażenia w czasie. Dzięki jego zdolności W + podpaleniu jesteście w stanie wykończyć każdego przecienika z niskim poziomem zdrowia który ucieknie wam pod wieże.Wystarczy zastosować Combo
Q+W+autoatak+podpalenie ( pamiętajcie , że siła podpalenia jest tym większa im macie wyższy poziom)
Najlepszym Combo na zbicie zdrowia przeciwnika jest :
Q+W+autoatak+E do ucieczki
Tą kombinacje możecie stosować nawet pod wieżą jeżeli szybko użyjecie E.
Zdolność E jest waszym największym atutem. Używajcie jej do ucieczki jak i do ataku skacząć na przeciwnika.
Jeżeli wasza taktyka zbijania zdrowia się powiedzie i zranicie przeciwnika do 50% HP to Combo jest najlepsze , żeby go wykończyć.
Q+R+E+E+W+autoatak (Gdy po użyciu E odczekacie chwilę zasięg umiejętności i jej obrażenia zwiększą się ).
Przejdźmy do itemów i specjalizacji.
Wiadomo , że build jest indywidualny do sytuacji , ale z pewnością mogę polecić wam Klepsydrę ,,Zhonii" (Po użyciu stajecię się przez 2 sek nietykalni) i Zmorę licza. Jeżeli chcecie mieć więcej zdrowia i many polecam kupić Różdżkę Wieków.
Tak jak w przypadku wielu postaci Coldown ( skrócenie czasu odnowienia) jest ważne. Tak i przy graniu fizzem ten element jest dość ważny. Kupujcie przedmioty , które dają wam 10%-20% Coldownu.
Co do specjalizacji radzę używać Dekretu Władcy Piorunów , gdyż po 3 dowolnych umiejętnościach wykonanych na jednym celu cel dostaje piorunem ;D. Co zadaje dodatkowe obrażenia magicze.
Kilka słów na koniec.
Więc , gdy wasz przeciwnik wejdzie wam w drogę nakarmcie nim swojego rekina !
Mam nadzieję , że pomogłem wam na start i , że artykuł się spodobał :D.
PS
To mój pierwszy artykuł więc przepraszam za ewentualne niedopatrzenia :) .
Artykuł napisał Xerxas329