Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Chciałbym jako mój pierwszy artykuł przedstawić moje największe zaskoczenie z jakim się spotkałem podczas mojej przeprawy po polach fields of justice.
Alistar mnie mile zaskoczył umożliwiając mi przeżycie nawet w najgorszej sytuacji a to za sprawą jego W- Z byka. Moim największym zdumieniem dla mnie była chwila kiedy użyłem W na blue buffa a on przeleciał przez ścianę pozwoliło mi to na uleczenie się z E i zabicie wartowników oraz dało czas na odnowienie się Q. Nie znaczy to, że wyłacznie W jest przydatne w jungli także jego ulti bardzo ułatwia junglowanie i zbieranie dragonów nawet bez smite'a. Pasywka natomiast odebrała smokowi 750 hp w 15 min gry pomagając mi w zabiciu go bez itemów do jungli i nawet 100 ap.
Polecam maksować Q jako umiejętność obszarową i E aby dłużej zostawać w jungli i częściej gankować lecz pierwszy punkcik niech poleci na W tak dla bezpieczeństwa :).\
Podstawowym itemkiem powinien być talizman łowcy ponieważ alistar w early geamie cierpi na niedobór many oraz potionki w razie draki
Dalej polecam kupić:
-Kryształowy kostur Raylei
-Różdżkę wieków
-Jakiś nożyk do jungli z zaklęciem Runiczne Echa (nożyk jest obojętny wedle uznania)
-Luden's echo
-Miecz pistolet hextech
-Słuszną Chwałe
Czary przywoływacza:
-smite
-uzdrowienie,flash bądź ignite według uznania
Miłego grania oraz częstego gankowania.
Podsumowując Alistar to tank którego trudno zranić a potrafi dobrze przywalić trzeba nim gankować często i mocno.
Uwaga jest to bardzo ofensywny bild i nie zalecam używać go na team zadający duże obrażenia !!!
Życzę powodzenia w grze i do następnego razu.
ps. to mój pierwszy artykuł więc proszę o przymknięcie oka na błędy i informację o jakiej niestandardowej pozycji bohaterów chcielibyście usłyszeć następnym razem.