Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
W tym poradniku powiem Wam, jak poprawnie wysłac i zrobić screena :D. Zapraszam!
Pewnie zdarzyło się wam, że gdy wysyłaliscie screena pisało wam coś że nie możecie wysłać screen shota, ponieważ plik jest za duży albo coś innego.
A więc gdy ukończyliście już misję i chcecie wysłas screena musicie kliknąć klawisz na klawiaturze: ,,PrtScr Sys Rq" znajdujący się w prawym górnym rogu obok F12.Następnie otworzyć Painta i klknąć Ctrl+V albo poprostu wkleić, wtedy w lewym górnym rogu pisze: ,,Plik", klikacie na to i klikacie ,,Zapisz jako...". Otworzy wam się okno na którym będzie napisane ,,Otwórz jako typ" i klikacie żeby rozwinąć, następnie klikacie żeby zapisało jako: JPEG (*.jpg;*.jpeg;*.jpe,*.jfif). Jeszcze możecie u góry wybrać gdzie chcecie żeby wam zapisało screena, ja polceman pulpit żeby nie trzeba było długo szukać, gdy będziecie wysyłać. I to wszystko.
Ale gdy nie uda wam się wysłac nadal screen shota, ponieważ będzie nadal pisało że plik jest za ciężki, to wyszukujecie w Starcie ,,Narzędzie Wycinanie". Otwórzcie to, a następnie w lewym górnym rogu będzie pisało ,,Nowy"- ikonka nożyczek. Gdy już klikniecie w to, zaznaczcie pole gdzie chcecie zrobić screena. Pamiętajcie że gdy zaznaczacie miejsce to żeby było pokazane że zrobiliscie mijsce itp.! Gdy już zrobiliscie zrzut ekranu kliknijcie Ctrl+C żeby skopiować i wklejcie (Ctrl+V) to do Painta i zróbcie to samo co pisałem na górze. Taki screen powinien mniej ważyć i powinno wam zaliczyć. Mam nadzieje że wam pomogłem :)