Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Jestem pewna, że słyszeliście o grze Forge of Empires (może nawet w nią graliście?) , ale czym właściwie ona jest, na czym polega, czy warto w nią grać? W tym artykule opowiem wam o jej podstawach oraz napiszę krótką recenzję, abyście wiedzieli czy warto w nią zagrać. Zapraszam do przeczytania! :)
Czym jest Forge of Empires?
na początku łapcie bardzo krótką ''definicję'' która może trochę przybliży wam grę :)
Forge of Empires to gra typowa strategiczna rozgrywana w przeglądarce internetowej lub w aplikacji a telefonie, tablecie etc., wyprodukowana przez Inno Games. Skupia się głównie na tworzeniu własnego miasta, rozbudowywaniu go, walce z przeciwnikami i przechodzeniu przez kolejne epoki historyczne.
PODSTAWY
Zaczynając swoją przygodę w Forge of Empires trafiamy do małej wioski, którą będziemy mogli nazwać. Wioska ''jest'' w epoce kamienia, ale niech was to nie zniechęca, bo będziemy potem ją unowocześniać. W grze wita nas postać która przeprowadzi samouczek, a później będzie nas prowadzić po grze i będziemy dostawać od niego misje. Podczas samouczka nauczysz się:
1.jak budować domy i inne budynki
2.jak stawiać dekoracje
3.czym są punkty rozwoju
4. jak odkrywać nowe technologie
5.jak przeprowadzać bitwy
Przejdziesz również z epoki kamienia do epoki brązu
A co po samouczku?
Nie martw się, po samouczku nie zostajesz pozostawiony sam sobie :) Cały czas będziesz dostawać nowe misje do wykonania za które dostajesz nagrody takie jak: monety, zaopatrzenie, diamenty itp. Misje są ciekawe i różnorodne, więc nie znudzą wam się tak szybko. Do gry możecie także zaprosić znajomych i rywalizować z nimi.
JAKI JEST CEL TEJ GRY?
właściwie każdy może sobie obrać swój cel. Ogólny cel gry to oczywiście rozbudowywanie miasta i przechodzenie przez kolejne epoki, ale waszym celem może być coś zupełnie innego, chociażby wybranie jak największej liczby bitew czy zebranie dużej ilości pieniędzy :)
KRÓTKA RECENZJA
Moim zdaniem Forge of Empires to gra dla każdego. Jest bardzo zróżnicowana i każdy powinien tu znaleźć coś dla siebie. Jednak jak każda gra i ta ma swoje minusy np. po jakimś czasie wypełnienie jednej misji zajmuje bardzo dużo czasu i może niektórych nudzić, po drugie jeżeli gramy na telefonie/tablecie to gra zajmuje STRASZNIE dużo miejsca (u mnie już po tygodniu grania zajmowała 2GB więc przerzuciłam się na komputer), oczywiście jest to uzasadnione fajną grafiką i dużą ilością opcji, ale wciąż jest to minus.
PODSUMOWANIE
tutaj plusy i minusy gry tak w skrócie
plusy:
- wersja zarówno przeglądarkowa jak i na telefon, tablet
- ciekawa fabuła
- darmowa
-fajna grafika
- nie ma lagów/nie zacina się
- zróżnicowanie (każdy znajdzie coś dla siebie)
-można zapraszać znajomych
minusy:
- zajmuje dużo miejsca
- po dłuższym czasie może (ale nie musi) nudzić
- wymaga internetu (oczywiście jest to logiczne, jednak niektórzy mogą uznać to za minus, więc dopisałam)
i kończę ten artykuł moją oceną gry czyli 9/10, mam nadzieję, że nowych graczy trochę prowadziłam w klimat gry a tych bardziej doświadczonych czymś zainteresowałam. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam serdecznie wszystkich czytelników :*