Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Pewnie zastanawialiście się jaką postać zpickować na topa. Powiem wam, że jest jeden pewny pick... DARIUUS!!!
A tak na serio, zapraszam do poradnika.
1) Najważniejsz jest faza banowania. To tutaj możesz juz z góry przewidzieć wynik linii. Darius ma mocne early i nie ma żadnych umiejętności mobilnych, jest łatwy do skontrowania przez mobilne postacie, które po prostu od niego odbiegną.
KONTRY NA DARIUSA:
-Vayne
-Jayce
-Teemo
-Kayle
-Jax
Można tutaj wliczyć Gnara i inne postacie dystansowe ale ograniczę się do tych 5 postaci.
2)Masterki i runy
Jako że zbliża się rework, to niebęde się rozpisywał, standardowe runy pod AD (można wziąć attack speed) i masterki pod ferwor
3)Przedmioty:
-Czarny tasak
-Buty Tabi lub Mercurego (jak jesteś nafeedowany to bierz na szybkość)
-Gloria
I tutaj już itemy sytuacjyjne, jakieś magic resisty czy cos takiego
4)Umiejętności
Na 1lvl bierzemy dowolnie, najlepiej moim zdaniem jednak Q
Maksujemy R>Q>E>W
Nie maksujemy W bo to daje nam tylko czas odnowienia, a E bierną penetracje pancerza.
5)Styl gry:
Darius ma bardzo mocne early. Spróbujcie wbić 3lvl przed przeciwnikiem, grabnąć->autoatak->W (reset autoataku)-> autoatak i Q
Takim kombem obijacie przeciwnika, a może nawet go zabijecie.
Ważne jest żeby zawsze obijać do 5 krobelek, bo wtedy pasywa daje nam bonusowe AD na chwile
Zabijają jednostkę z W zwraca nam się mana i połowa czasu odnowienia, więc opłaca się nim lasthittować
W mid-gamie warto roamować i tepać się naprzykład na bota, to jeszcze ten moment w którym możemy na spokojnie bić się 1v1 lub 1v2
W late-gamie lepiej trzymać się z drużyną bo nie jesteśmy już tak silni, nadal jednak możemy dobrze zainicjowac walke naszym grabem, a bite 5 kropelek i nasza R to maszyna do penta killi.
Mam nadzieję , że tym poradnikiem pomogłem Ci nauczyć się grać najlepszym championem w Lolu. Możesz ocenić ten poradnik dodać mnie na lolu (Zabizoom) i dać subka:
https://www.youtube.com/channel/UCJBBBqPxe_CTXuH88YSMMUg