Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Jest to przegląd rzeczy które zostały dotychczas zapowiedziane przez mojang na 21 sierpnia 2017, seria będzie się pojawiać co kilka dni o ile pojawią się nowe zmiany.
- Poprawa optymalizacji gry - stanie się to za sprawą aktualizacji bibliotek LWJGL z wersji 2.0 do 3.0 (jak ktoś nie wie za co one odpowiadają to są to w skrócie biblioteki pozwalające na wczytywanie tekstur itd)
- Bardziej intuicyjne komendy (Komendy to nie moja działka więc za wiele nie wytłumaczę co się może zmienić ale poniżej podesłałem screenshota od twórców gry
- Możliwość tworzenia własnych receptur - coś co było oryginalnie planowane w 1.12 ale jednak zawita do nas dopiero w wersji 1.13
- Zwiększenie ilości id do powyżej 256 - gdyby nie zabrakło id w 1.12 mielibyśmy pewnie więcej nowości.
- W zapisie świata struktury będą potrzebowały swojej nazwy
- Nowe tekstury dla aktualnych bloków - zostaną zmienione (wymieniam tylko te które zostały oficjalnie ukazane w screenshotach - drewno, deski, blok diamentu, blok szmaragdu, stół rzemieślniczy, kwiaty, marchewka, kocioł, cała roślina horususu, wszystkie cegły, obsydian.
- Nowy design książki receptur dla craftingu
- Nowa książka receptur dla pieca
to by było na tyle w tym artykule, do następnego artykułu który pojawi się niedługo