• Zaloguj Zarejestruj

Zbieraj

Nagrody

Społeczność

Jak to działa

Interested in getting rewards for free?
    $5 for every new user with code: EARNWEB5
    Register in browser or download mobile app to redeem your bonus:
    Register Download
    Earnweb QR

Grand Theft Auto - Wszystkie Części (Część 1)

Witajcie. W tym artykule, cofniemy się w czasie, aby zobaczyć wszystkie (Główne, nie DLC) części serii Grand Theft Auto. Zapraszam do czytania.

Grand Theft Auto (1997)
    Pierwsza część, ku zaskoczeniu mniej wtajemniczonych fanów gry nie była ukazana z 3 osoby w grafice 3D. Wszystko widzimy z góry, i nie zmienia to się aż do premiery GTA III (O tym później). O fabule szkoda gadać, prawie jej nie ma, polega głownie na "Zabij tego, zabierz tamto" itp. Wówczas, gra nie była od 18 roku życia, ze względu na brak mocniejszej przemocy (Typu wrzucanie ludzi do silników samolotu ;-;), małej ilości przekleństw, itd. Mimo swoich lat, tytuł jest nadal wspominany.
    WXorsxmPx4SB0vNiU4oJCMOK6fWafg.jpg

Grand Theft Auto II (1999)
    Prawdę mówiąc, ten tytuł nie różni się prawie niczym od poprzedniego. Jedyne, co zostało zmienione to grafika i fabuła (Także nienajlepsza...). Naprawdę, nie ma co o niej gadać. Serio, nie ma co ;-;
    umC6MJ1A5QfSzI32X068qRoDA9MpZ7.jpg

Grand Theft Auto III (2001)
    Pierwsza część z serii z trójwymiarową grafiką. Gra, jak na tamte lata miała wiele do zaoferowania. Dość długa historia, rozbudowana mapa, możliwość lepszej eksploracji mapy i wiele innych bajerów. Fabuła, tym razem o wiele lepsza, mówi o mężczyźnie (Którego imienia nigdy w grze nie wypowiedziano, dopiero w GTA San Andreas dowiadujemy się że ma na imię Claude) wrobionym przez wspólniczkę (Wówczas także partnerkę) podczas napadu na bank. Claude zostaje zatrzymany, jednak z małą pomocą od gangu udaje mu się uciec. Po powrocie na wolność bohater nawet nie myśli o odpuszczeniu tego Catalinie (Chyba, nigdy nic nie wypowiedział) i szuka roboty do wykonania. Podczas gry mamy okazję służyć wielu gangsterom, psychopatom itd. Na końcu, Claude'owi udaje się zemścić na Catalinie poprzez wysadzenie helikoptera w którym się znajduje. Sam w nią grałem, i zapamiętałem ją jako realistyczny symulator gangstera (Wtedy tak myślałem).
    2bIB8tf0aWOv5fQHs1GcYJsNvDAkdb.webp

Grand Theft Auto: Vice City (2002)
    Wielu ludzi uważa tą właśnie część za najlepszą, i ja też tak sądzę. Tym razem, przenosimy się do Vice City (Odpowiednika Miami) i wcielamy się w Tommy'ego Vercetti'ego, czyli dawnego przestępcy pochodzenia włoskiego. W pewnym momencie Tommy został skazany na śmierć za wielokrotne zabójstwo, jednak wyrok zamienił się na dożywocie. Po ponad 20 latach Tommy'emu udaje się wyjść pod warunkiem, że weźmie udział w pewnej zamianie (Narkotyki za pieniądze). Jednak, sprawy idą nie po myśli bohatera, i jako jedyny przeżywa atak, ale nie udało mu się wziąć ani narkotyków, ani pieniędzy. Więc jego zadaniem jest odzyskanie obu towarów i przy okazji odnalezieniu zleceniodawców. Podczas rozgrywki będziemy mieli okazję spotkać się z wieloma skorumpowanymi politykami, gangsterami na światową skalę i dilerami. Zakończenie gry jest wyjątkowo zaskakujące, bo dowiadujemy się że zostaliśmy zdradzeni przez prawie każdego. Na szczęście, Tommy wychodzi z tego cało. W dodatku dostajemy dwa razy więcej misji niż w GTA III, gamę nieśmiertelnych hitów z lat 80', i cała masa broni palnej i białej. 
    2K0MLifK4UvT88voq3DWtswFQSO6D1.jpg

Okej, i to na razie tyle w tym materiale. Jeżeli Wam się spodobał, napiszcie w komentarzach "Dawaj drugą część". A teraz się z wami żegnam i niech moc będzie z Wami.

30 listopada 2019 14:54 324
    0

ale ścigańsko

30 listopada 2019 15:06 324
    0

Ach te stare czasy

30 listopada 2019 16:32 324
    0

itak gta sa bedzie najlepsze bo to klasyk

30 listopada 2019 17:43 324
    0

Szkoda że go nie opublikowali... :(

30 listopada 2019 23:11 324
    0

nom szkoda :c

1 grudnia 2019 00:36 324
    0

Słuchajcie - Spróbowałem skopiować to i wysłać jeszcze raz. To nie, ktoś postanowił uznać to za plagiat. Czy coś co napisałem ja i skopiowałem jest plagiatem? Jeśli ktoś kto oznaczył to za plagiat to czyta, to pragnę mu powiedzieć - Zanim ocenisz, zweryfikuj, że coś rzeczywiście jest plagiatem. Proszę.

6 grudnia 2019 18:02 324
    1

Przecież to logiczne, że nie dostaniesz nagrody 2 razy za to samo.
    "Zanim ocenisz, zweryfikuj", a tak się składa, że serwis zabrania też umieszczania autoplagiatu- czyli pracy twojego autorstwa, która została już gdzieś opublikowana.
    Skoro artykuł jest już tu na forum to umieszczając go ponownie robisz po prostu spam i tak też zostało to potraktowane (czyli odrzucone jako plagiat lub spam).

Więc następnym razem zanim zaczniesz naskakiwać na ludzi, to przeczytaj regulamin.

6 grudnia 2019 19:11 324
    0

Na nikogo nie naskakuję, nie wyzywam ani nic. Tylko mówię... Daaamn :/

7 grudnia 2019 11:27 324
    0

A poza tym, nie mówię tego ze złośliwością lub z gniewem.

7 grudnia 2019 11:28 324
    0

Ale i tak, dzięki że mi o tym powiedziałeś, bo nie wiedziałem :)

7 grudnia 2019 11:29 324
    0

niezłe

7 grudnia 2019 18:56 324
    0

A ja twierdzę że San Andreas jest najlepszą częścią serii choć nie pozbawioną błędów.

7 grudnia 2019 19:17 324
    0

Bardzo to jest fajne

7 grudnia 2019 20:05 324
    0

Wiecie, moją ulubioną częścią jest GTA IV, i właśnie piszę o niej artykuł!

8 grudnia 2019 19:00 324
    0

po co mito

8 grudnia 2019 19:25 324
    0

Bardzo masnw

8 grudnia 2019 19:46 324
    0

takie masniutke

8 grudnia 2019 19:46 324
    0

Dzięki mordeczko :)