Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Wiele osób próbuje być dobrym w ligę legend, ale nie wiedzą co zrobić żeby piąć się po szczeblach elo. W tym poradniku pomogę tym ludziom.
1. Pomysł na grę.
- Żeby być dobrym w lola, trzeba mieć pomysł na grę to znaczy znać jakieś sztuczki na przykład flash + superumiejętność na Lee Sinie, lub e + q + flash na Yasuo, żeby przeciwnik nie mógł uniknąć naszego wybicia w powietrze. Takie rzeczy można podpatrzeć u streamerów, bądź samemu je wymyślić
2. Wizja
- Aby ograć przeciwnika, niezbędna jest informacja gdzie się aktualnie znajduje. Wizja przydaje się także na linii, żeby nie wpaść w pułapkę przeciwników. Świetnym pomysłem są wardy kontrolne, które eliminują wizję przeciwnika. Najlepiej stawiać je wkoło swojej linii i zbudować z nich "fortecę".
3. Nasze picki.
- Wiele osób z niższych dywizji kiedy mogą pickują yasuo bądź zeda, a najlepiej picknąć kogoś prostszego np. Garen albo Mundo, bo żeby grać Yasuo trzeba go bardzo dobrze znać. Dobrze jest także wybrać postać którą dość dobrze znamy i żeby banować coś na co nie potrafimy grać.
4. Kontrola mapy
Podczas farmienia, nie możemy skupiać się tylko i wyłącznie na farmie, a musimy spoglądać na minimapę. Jeżeli widzimy że nasz przeciwnik z linii schodzi, to pushujemy linię i idziemy za nim i wołamy junglera. Najważniejsze jest zapingowanie że nasz przeciwnik zszedł z linii.
5. Znajomość gry.
- Jeżeli jesteś początkującym graczem, zobacz kilka poradników, np. u Nervariena, żeby lepiej poznać grę. Odwiedzaj strony typu op.gg, żeby mieć wiedzę o przeciwniku, np jaką ma dywizję, oraz jak dobrze zna daną postać.
Mam nadzieję, że ten poradnik pomoże wam piąć się po szczeblach elo :)