Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Gra Medal of Honor: Allied Assault została wydana przez amerykańską firmę Electronic Arts. Premiera gry miała miejsce w 2002 roku.
Medal of Honor to dynamiczna gra akcji , która przenosi nas w wydarzenia z II wojny światowej. W grze wcielamy się w sierżanta armii amerykańskiej Mikea Powella. Gracz obserwuje świat gry z perspektywy pierwszej osoby. Kapania gółwna gry składa się z dwudziestu niezwykle rozbudowanych misji opartych na historycznych działaniom wojennym. Oprócz kampanii gółwnej gra daje nam do zaoferowania tryb wieloosobowy. W trybie wieloosobowym możemy się zmierzyć w czterech różnorodnych trybach. Każda z misji rzuca przed graczem nowe wyzwania , które musimy stoczyć w pojedynke albo z naszą drużyną operacyjną. Silnik jaki zastosowano w grze to id Tech 3 , który pozwolił odtworzyć trójwymiarowy świat. W grze mamy okazje zmierzyć się z kilkoma typami różnorodnych przeciwników. Gra daje nam do dyspozycji dwadzieścia jeden broni zgodnych z okresu II wojny światowej. Sukces jaki przyniosła gra Allied Assault spowodowało wydaniem do niej dwóch dodatków. Twórcy gry inspirowali się kultowymi filmami wojennym jednym z nich był film pod tytułem Szeregowiec Ryan.
Ocena gry:
-Muzyka 10/10
-Fabuła 10/10
-Klimat 10/10
-Silnik 9/10
-Grafika 7/10
Ta gra to klasyk spośród gier wojennych.
Życzę miłych chwil z rozgrywki.