Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Poniżej krótko i zwięźle przedstawię - Guardians of Ember
Guardians of Ember jest grą z gatunku MMORPG z mechaniką hack-and-slash ja zawsze nazywałam takie gry diablo podobnymi ale jest bardzo podobny również do Drakensang.
Grę rozpoczynamy jak w każdym MMORPG od stworzenia swojej postaci i mamy w tym przypadku do wyboru cztery rasy i sześć specjalizacji. Darowałam sobie opisywanie każdej gdyż zamieszczona grafika najlepiej je przedstawi.
Oczywiście każda klasa różni się od siebie stylem walki mamy możliwość władania bronią, czarami jak i walką w zwarciu oraz na dystans wszystko oczywiście zależy od nas samych. A po awanse na piętnasty poziom mamy dodatkową perełkę rozszerzającą możliwości wyboru kolejnej specjalizacji co daje nam mnóstwo wariantów rozgrywki.
Gdy już wybór postaci mamy za sobą trafiamy do ogromnego świata pogrążonego w wojnie. A my musimy pokonać tę armię ciemności i przywrócić pokój na świecie.
Świat to ogromna ilość miejsc w które możemy się udać oraz losowo tworzonych lochów dzięki czemu za każdym razem czeka nas coś nowego i na pewno nie powtarzalnego. Możemy wykonywać tysiące zadań i misji walczyć z zróżnicowanymi potworami oraz bossami.
Walcząc zdobywamy doświadczenie i awansujemy na wyższe poziomy polepszając swoje statystyki i odblokowując kolejne zdolności, a właśnie nasza postać ma możliwość rozwijania mnóstwa zdolności. Zdolności jest na prawdę sporo na głównej stronie gry jest informacja iż jest ich ponad 300 (ja oczywiście ich nie liczyłam ;) ) co również wpływa na zróżnicowanie walk i potyczek.
Ciekawym dodatkiem jest możliwość posiadania swojego własnego domku bazy w którym możemy odpocząć, produkować narzędzia. A właśnie w grze dostępny jest również crafting dzięki któremu mamy możliwość tworzenia nowych przedmiotów dla naszej postaci. Ale wracając jeszcze do domu możemy wedle własnej wizji i stylu go dekorować, upiększać co jest na pewno kolejnym super dodatkiem i urozmaiceniem naszej przygody.
Guardians of Ember daje nam możliwość walki w trybie PvE walczymy z potworami bossami itd. ale mamy również PvP gdzie możemy walczyć jeden na jednego oraz drużynowo 3v3 i 5v5. Jednym słowem każdy znajdzie coś dla siebie, a jeżeli lubicie gry tylu diablo Guardians of Ember na pewno wam się spodoba.
I standardowo już na koniec poniżej jeszcze krótki filmik gdyż czasami nie chcemy czytać, a zobaczyć szybko jak sama gra wygląda. Choć polecam zagrać i samej/samemu się przekonać.