Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Cześć!
W dzisiejszym poradnik na tapet bierzemy jednego z moich ulubionych supportów, a mianowicie Nami – Władzczynię Przypływów. Obecnie jest ona jednym z najsilniejszych picków na tę rolę, więc mam nadzieję, że ten poradnik przyda się osobom zaczynającym swoją przygodę z tą postacią.
Zapraszam!
UMIEJĘTNOŚCI
Gdy umiejętności Nami trafiają sojuszniczych bohaterów, zyskują oni premię do prędkości ruchu.
Nami rzuca bańką, która podrzuca wszystkich trafionych wrogów i zadaje im obrażenia magiczne.
Używając na sojusznika lub samą siebie Nami przywraca część zdrowia.
Używając na przeciwnika Nami zadaje mu obrażenia.
Umiejętność ta przeskakuje między sojusznikami i przeciwnikami do trzech razy.
Nami wzmacnia trzy kolejne podstawowe ataki celu i sprawia, że spowalniają one przeciwnika oraz zadają mu dodatkowe obrażenia magiczne.
Nami wypuszcza ogromną falę, która podrzuca wszystkich przeciwników w linii prostej i zadaje im obrażenia magiczne.
KOLEJNOŚĆ ROZWIJANIA UMIEJĘTNOŚCI
R -- > W -- > E -- > Q
KILKA WSKAZÓWEK DOTYCZĄCYCH UMIEJĘTNOŚCI
* Umiejętność Q świetnie sprawdza się w przypadku ganków obu junglerów, ucieczek, a także gonienia przeciwnika. Wykorzystaj potencjał tej umiejętności.
* Staraj się używać umiejętności W tak, aby odbiło się zarówno od sojusznika, jak i przeciwnika.
* Superumiejętność Nami idealnie nadaje się do inicjowania teamfightów. Staraj się wykorzystać jej potencjał w pełni, uderzając nią całą przeciwną drużynę.
* Nie zapominaj o używaniu umiejętności E na ADC, ponieważ dzięki temu jego ataki spowolnią cel i ułatwią trafienie umiejętnością Q.
* Gdy sojusznicy zderzą się z superumiejętnością Nami, otrzymują oni podwojoną wartość premii do prędkości ruchu z umiejętności pasywnej. Wykorzystaj to podczas ucieczek.
RUNY
Poniżej wklejam mój stały zestaw run na Nami.
![UQNwv1d6aRk3gLcQrZKRrktoKu4dqQ.PNG](/img/uploaded/UQNwv1d6aRk3gLcQrZKRrktoKu4dqQ.PNG)
CZARY PRZYWOŁYWACZA
Jako support jesteśmy „zobowiązani” do wzięcia Błysku oraz Wyczerpania. Osobiście jednak zdecydowanie częściej stawiam na Podpalenie, ewentualnie Uzdrowienie, ponieważ umiejętność Q służy mi jako osłabienie przeciwnika.
POCZĄTKOWA FAZA GRY
Początkowa faza gry Nami jest bardzo spokojna. Przede wszystkim należy pamiętać o wizji, aby przeciwny jungler Was nie zaskoczył. W przypadku walki zadbaj o to, aby ADC miał dużo zdrowia i używaj na nim umiejętności E, aby ułatwić mu zabicie przeciwnika. Tak, jak wspomniałem wyżej w przypadku ucieczki staraj się odpowiednio użyć umiejętności Q tak, aby uniemożliwić junglerowi zabicie ADC.
PRZEDMIOTY
Na start zawsze kupuję Ostrze Złodziejki Czarów oraz Mikstury Zdrowia. Przy pierwszym powrocie do bazy zaopatruje się w Lodowy Kieł oraz/lub Bluźnierczy Bożek i Amulety Wróżki, aby jak najlepiej przyspieszyć regenerację many. Poniżej wstawiam końcowy już zestaw przedmiotów.
![m2ibCtkZ98WnjeQYdnQUGP1cib0YlY.PNG](/img/uploaded/m2ibCtkZ98WnjeQYdnQUGP1cib0YlY.PNG)
To już wszystko, co na dzisiaj przygotowałem. Mam nadzieję, że mój poradnik pomoże osobom zaczynającym swoją przygodę z Nami i ułatwi im te początkowe gry nią.
KONIEC! :P