Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Cześć!
W dzisiejszym artykule chciałbym przedstawić Wam moje Top 5 ulubiony postaci w Lolu. Oczywiście przypominam, że jest to moja opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać. Swoich faworytów możecie śmiało wymieniać w komentarzach, chętnie poczytam. Tymczasem zapraszam do przeczytania moich ulubieńców.
5. Jinx
Dzisiejsze zestawienie otwiera mój ulubiony ADC, czyli Jinx – Wystrzałowa Wariatka. Rzadko gram jako ADC, jeżeli jednak wyląduję na tej pozycji, sięgam właśnie po nią. Dużą zaletą Jinx jest łatwa możliwość ucieczki z opresyjnej sytuacji, ponieważ ma zarówno spowolnienie, jak i unieruchomienie, w dodatku jej umiejętność pasywna daje dużo prędkości ruchu, dzięki czemu bardzo trudno jest ją dogonić.
4. Illaoi
Mój ulubiony Top-Laner. Jest ona bardzo silną postacią, a jej umiejętności potrafią zdziałać cuda. Prawie każdy gank od junglera kończy się double-killem i „WTF IS THIS?!?!?!” na czacie. Bardzo łatwo jest nią wyjść z niższych rang, ponieważ tamtejsi gracze nie wiedzą, jak na nią grać. Jeżeli chciałbyś spróbować nią zagrać, polecam zobaczyć mój poradnik do Illaoi, znajdziesz tam podstawowe informacje i wskazówki, które ułatwią Ci grę.
3. Lux
Tym razem postawiłem na Mid-Lanera. Jest to mój stały pick na środkową aleję, ponieważ Lux to jedna z pierwszych postaci, którą postanowiłem mainować. Potrafi zadać ogromne obrażenia, a w przypadku ganka ucieczka jest jak bułka z masłem. Cała trudność tej postaci polega na tym, że w zasadzie każda jej umiejętność to skillshot, których rzucanie trzeba opanować, zanim sięgnie się po Lux.
2. Yuumi
Na drugim miejscu uplasowała się Yuumi (a.k.a. kotka na książce). Mimo tego, że wyszła jedynie kilka miesięcy temu, już zdążyłem ją polubić. Jest ona prawie idealnym połączeniem wszystkich aspektów, których oczekuje się od supporta, ponieważ ma zarówno dobry poke, jaki i ogromny heal, a także całkiem sporo CC. Jeżeli ktoś lubi grać supportami, naprawdę powinien ją wypróbować.
1. Soraka
Tak, na pierwszym miejscu w moim zestawieniu znajduje się Soraka. Dlaczego? To proste, jest to najlepszy support w tej grze. Spowolnienie? Darmowe zdrowie? Uciszenie i unieruchomienie? A może leczenie po 400 HP na sekundę? To jest właśnie Soraka. Z pozoru zwykły support, który jest bardzo łatwy do zabicia, bo nie ma w ogóle zdrowia. Nic bardziej mylnego, ponieważ jeżeli przedmioty na nią zostaną dobrze dobrane, to nawet samej Soraki nikt nie jest w stanie zabić.
KONIEC! :P
Tak oto prezentują się moje ulubione postacie. Jak widać, znalazły się tutaj wszystkie role oprócz junglera, ponieważ nie bardzo za nią przepadam. Jeszcze raz zachęcam do zostawienia swoich ulubionych picków, a także opinii na temat mojego wpisu w komentarzach.