Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Cześć!
W dzisiejszym artykule przedstawię Wam moje TOP 5 picków na mida. Przypominam, że jest to moja subiektywna opinia, co widać chociażby w braku postaci AD, i nikt nie musi się z nią zgadzać. Swoich ulubionych midlanerów możecie pisać w komentarzach obok.
Zapraszam!
5. Katarina
Na ostatnim miejscu znalazła się Katarina. Jest to bardzo silna postać, jednak bardzo łatwa do zabicia i jeszcze łatwiejsza do pokonania na linii. Wiele umiejętności blokuje lub przerywa jej superumiejętność, co bardzo obniża jej użyteczność w teamfightach, niemniej jednak, jeżeli przeciwna drużyna nie posiada zbyt dużo efektów kontroli tłumu to Katarina jak najbardziej sprawdzi się w takim meczu.
4. Zoe
Tym razem mamy do czynienia z jedną z najbardziej irytujących bohaterek Ligi Legend. Cała trudność Zoe polega na tym, że należy trafić umiejętnością E i odpowiednio rzucić swoje Q tak, aby nie wychylać się za bardzo do przodu, ponieważ mimo wszystko jest ona bardzo łatwa do zabicia. Bohaterka może w bardzo prosty sposób odeprzeć gank przeciwnego junglera używając swojego E. Podobnie, jak w przypadku jej ucieczki czy uciekających przeciwników.
3. Neeko
Neeko to bardzo ciekawa postać pod względem mechaniki. W początkowej fazie gry radzi sobie świetnie, gdyż jej umiejętność pasywna W pomaga w zabijaniu stworów, a później, dzięki jej superumiejętności, idealnie sprawdza się w walkach drużynowych. Jej kamuflaż pomaga zarówno w ucieczce, jak i w inicjowaniu teamfightów, co sprawia, że jest ona jednym z najużyteczniejszych midlanerów. Potrafi również zadać ogromne obszarowe obrażenia magiczne, więc sprawdza się z takimi postaciami jak Jarvan IV czy Leona.
2. Syndra
Syndra jest bardzo trudną do opanowania postacią, ponieważ jej umiejętności opierają się na kulach, które należy kontrolować. Kombinacja jej umiejętności Q z umiejętnością E w bardzo łatwy sposób odpiera gank przeciwnego junglera,a podczas teamfightów może zarówno uratować sojuszniczą drużynę, jak i zatrzymać przeciwną. Jej W zadaje ogromne obrażenia, a w połączeniu z superumiejętnością potrafi zabić niejednego tanka.
Na drugim miejscu znalazła się Lux – postać, którą można wygrać całą grę. Wszystko za sprawą jej obszarowych umiejętności, którymi może pokonać nawet pięciu przeciwników. W początkowej fazie gry jej Q idealnie sprawdza się w przypadku ganków zarówno przeciwnego, jak i sojuszniczego junglera. Podczas teamfightów bohaterka może stać nawet za ścianą, gdyż jej umiejętności mają ogromny zasięg i potrafią zadać ogromne obrażenia.1. Lux
KONIEC! :)
Tak oto prezentują się najlepsze, a zarazem moje ulubione picki na mida. Dajcie znać, co o nich sądzicie!