Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Laptopy ASUS Strix GL553 są świerze na polskim rynku. Ich sklepowa premiera złączyła się z tegorocznymi finałami Intel Extreme Masters. Czy ASUS Strix GL553VD spełnia pokładane w nim nadzieję, dowiecie się z dalszej części recenzji.
Konfiguracja laptopa ASUS Strix GL553VD:
Sercem tego cacka jest czterordzeniowy procesorem Intel Core i5-7300HQ z taktowaniem od 2.5GHz do 3.5GHz. Procesor ten należy do rodziny Intel Kaby Lake-H.
Karta graficzna Nvidia GeForce GTX 1050 pozwoli na odpalenie wiele ciekawych gier. Karta ma 4GB pamięci własnej.
Złęcza:
Sam laptop prezentuje się bardzo dobrze. Na klapie jest podświetlane na czerwono logo Republic of Gamers. Ma podświetlaną klawiaturę RGB. Możemy zminiać kolory za pomocą oprogramowania Asus Aura Core. Są trzy stopnie podświetlenia. Co do samych złęczy to mam jeden dylemat, otórz z prawej strony laptopa jest USB na dole. Gdy podłączymy myszkę to kabel się plącze. Laptop posiada dwa głośniki. Są dobrej jakości. Pod obciążeniem wętylatory są głośne. Pod laptopem jest miejsce na drugi dysk M.2.
Gry:
Assassin's Creed: Syndicate - 1920x1080 / High / SSAO / FXAA / DirectX 11 48 fps
Battlefield 1 - 1920x1080 / High / HBAO / TAA / DirectX 11 45 fps
Grand Thert Auto 5 - 1920x1080 / High / FXAA / AF x2 / DirectX 11 44 fps
Wiedźmin 3: Dziki Gon -1920x1080 / High / SSAO / AA ON / DirectX 11 36 fps
Podsumowanie:
Laptop Asus GL553VD jest to sprzęt dla mniej wymagajęcych graczy, który wyposarzony jest w dobre podzespoły.Procesor Intel Core i5-7300HQ oraz karta NVIDIA GeForce GTX 1050 4 GB tworzą całkiem zgrany zespół. Gdy gramy temperatury osiągają 70 stopni. Mija ocena 9/10.