Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
W League of Legends dla wszystkich graczy, którzy osiągnęli odpowiedni poziom w grze, dostępna jest drabinka rankingowa. Gracze podzieleni są na ligi i dywizje w zależności od swoich wyników. Możliwe jest branie udziału w rozgrywkach rankingowych pojedynczo lub zespołem (pozostałe osoby dobierane są losowo wśród graczy o podobnym poziomie). Na koniec każdego sezonu przyznawane są nagrody zależne od aktualnej ligi i dywizji[15]. Poza nagrodami w grze, najlepsi gracze mogą też liczyć na fizyczne nagrody. W 2016 roku Riot Games przygotował kurtki dla graczy z najwyższej ligi[16].