Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Witam
Chce przedstawić wam historie serii Twierdza studia FireFly.
Jest ona połączeniem symulatora budowy średniowiecznych zamczysk oraz strategii ekonomicznej polegającej na zarządzaniu miastem, szkoleniu jednostek i niszczenia wrogich zamków. Każdy fan dobrej strategi powinien zapoznać się z tym artykułem oraz tą serią.
19 października 2001 Jest to Data wydania pierwszej i kultowej gry z serii Twierdza, która bardzo spodobała się graczom. Nie możesz się nazywać fanem gier Strategicznych jeśli nie znasz tej produkcji.Akcja dzieję się w europie jako młody chłopak musimy odzyskać kraj naszego ojca Króla.
Stronghold: Crusader 2002 rok Była to druga odsłona tej serii która z europejskiego klimatu przenosiła nas w czasu wypraw krzyżowych. Wprowadzała ona dużo nowości takich jak budynek najemników w którym mogliśmy szkolić jednostki pogańskie.
Stronghold 2 2005 Cześć druga wprowadzała nową grafikę, świetną fabule oraz nowe jednostki.
Stronghold Legends 2006 Jedna z najciekawszych części serii w której możemy szkolić smoki oraz władać magią. Wprowadzała ona bardzo dużo jednostek różne nacje oraz gwarantowała świetną zabawę
.
Stronghold: Crusader II 2008 Druga odsłona wypraw Krzyżowych budziła ona mieszane uczucia w graczach był w niej inny styl walki oraz dodawała nowe jednostki.
Stronghold Kingdoms 2009 Pozwalała nam walczyć z graczami z całego świata na aktualnych mapach europy o władzę nad krajami. Dostajemy Ziemie na której mamy zbudować potężną warownie oraz przejmować kolejne ziemie oraz zamki i walczyć z potężnymi przeciwnikami
.
Stronghold 3 2011 długo wyczekiwana część na która spłynęła wielka fala hejtu ale gra naprawde jest godna uwagi i cieszy swoją genialną fabułą.
Wielką przyjemność daje stworzenie własnego pięknego raz potężnego zamku nie do zwyciężenia oraz walki multiplayer z innymi graczami przez internet. Oblężenia wymagają wysiłku oraz strategicznego myślenia co sprawia dużo szczęścia gdy uda nam się pokonać wrogi zamek. Wiele typów murów i wież, sprzętu obronnego itp dają nam wiele możliwości przygotowania obrony oraz bardziej wymagające od nas oblężenia,
Każdej gry z tej serii towarzyszy przepiękna oprawa graficzna. Piękne budynki mury bramy wieże oraz zamki. Genialnie wykonane modele jednostek lordów oraz chłopów.
. Jest to mój pierwszy artykuł liczę na wyrozumiałość i pozytywne oceny dla zachęty. Myślę pozytywnie, że komuś może się przydać i zachęci do zagrania w tą kultową serie gier Stronghold. Gra jest idealna dla fanów średniowiecza oraz rycerzy.Jest podział na jednostki oraz przykłady:
1 Strzelające:
-łucznicy
-kusznicy
-łucznik konny
2 Piechota:
-włócznik
-miecznik
-pikinier
3 konnica:
-lekki jeździec
-kawalerzysta
4 maszyny obronne