Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
W artykule znajdziecie informacje na temat:
- enchant'ów w Minecraft
- expiarek
- oraz kilka ciekawostek
Cześć wszystkim!
Zawsze grając w Minecraft nie za bardzo ogarniałam enchanty i expiarki. Więc postanowiłam poszukać troszkę informacji na ten temat i stwierdziłam, że się nimi z Wami podzielę.
Więc…
Jak mieć dużo expa??
Większość poleca robić expiarki. I w sumie to się z tym zgodzę, ponieważ w bardzo szybki sposób możemy zdobyć dużą ilość expa i nie namęczymy się przy tym za bardzo. ( Ogólnie to najbardziej wydajna jest chyba expiarka endermanów w Endzie ) Jeżeli nie chcemy robić expiarki to zawsze możemy iść do netheru i kopać kwarc, on też daje dość dużo. Alternatywą może być również pójście do kopalni lub jaskini i kopanie surowców.
Jak mieć super mega enchanty??
Oczywiście możemy zakląć przedmiot na dobry enchant mając 30 poziom, tylko co z tego jak czasami wyskoczy nam tylko jeden i będzie on strasznie biedny. Zawsze możemy mieć także nadzieję, że wyskoczą nam maksymalnie trzy dobre enchanty na przedmiocie/książce, ale to już trzeba mieć fart. W dodatku nie koniecznie będą na wysokim poziomie (tutaj chodzi mi o poziom zaklęcia I, II, III, itd.).
Aby mieć mega enchanty musimy łączyć ze sobą książki lub przedmioty o podobnych poziomach zaklęcia. Wyjaśnię Wam to na przykładnie:
Mamy kilof, Wydajność III, Szczęście III
Aby mieć lepszą wydajność wystarczy, że połączymy z tym kilofem jeszcze inny kilof, który ma minimum wydajność III lub książkę z tym enchantem. W ten sposób zyskamy wydajność IV. I tak możemy robić praktycznie z każdym enchantem.
Ja odkryłam to całkiem niedawno. ( tak wiem jestem zacofana ). Dzięki temu możemy tworzyć bardzo dobre narzędzia i zbroję, które wystarczą nam na dłużej.
Dlaczego nie każdy enchant chce się nałożyć na zenchantowany przedmiot?
Wyjaśnię Wam to może na przykładach:
Przykład 1.
Mamy zbroję i przypuśćmy, że jest to napierśnik i powiedzmy, że ma enchant ochrona III. Nie możemy na ten przedmiot dać już enchantu z ochroną przed ogniem, lub ochrony przed pociskami, ponieważ mamy już ochronę nałożoną i nie możemy dać innego rodzaju ochrony.
Przykład 2.
Jeżeli chodzi o miecze to nie możemy dać na miecz enchantu ostrość i szerokie ostrze, ponieważ są to enchanty prawie takie same. Różnią się tylko kilkoma szczegółami.
Czyli w skrócie…
Nie możemy łączyć enchantów podobnego rodzaju lub mających podobny efekt.
Nic więcej nie mam do dodania w tym temacie to by było na tyle mam nadzieję, że artykuł się Wam spodobał i był przydatny. Zapraszam Was także do czytania innych moich artykułów.
Życzę miłego dnia/nocy.
Pozdrawiam ~FolksyTulip04